Webdesign

WEBDESIGN - een helder stappenplan: Intake & strategie Structuur bepalen Content selectie Ontwikkelen Presentatie Implementatie Optimalisatie Afronden en onderhoud

 

Introductie

Wij kunnen de volgende diensten voor u leveren:

 • Adviseren voor opzetten / verbeteren van een site
 • Configureren en programmeren van een nieuwe site
 • Beheren / updaten van een bestaande site

Deze drie zaken kunnen zowel bij elkaar als los worden uitgevoerd. Het hierboven vermelde stappenplan is een bewezen efficiënte aanpak om tot een wederzijds tevreden resultaat te komen. Voorafgaand is het altijd nuttig om een kosteloos oriënterend gesprek te hebben waarbij de wensen en mogelijkheden in grove lijnen afgetast worden.

Intake & strategie

Vastleggen van visie en wensen, mogelijkheden en initiële planning.In dit stadium wordt ook al zaken bekeken zoals:

 • Naamselectie en extensie
 • Statische website of dynamisch (database)
 • Reeds beschikbare of aan te leveren informatie

 

Structuur bepalen

Welke zaken zijn wel en niet nodig in het ontwerp, maken van een logische indeling en definiëren van de sitemap.

 

Content Selectie

webdesignVerder ingaan op de details, bijvoorbeeld:

 • huisstijl implementatie (vormgeving, teksten, kleuren, logo’s, etc.)
 • lettertypes
 • achtergrond
 • kleuren
 • vormgeving van menu structuur (logische en begrijpelijke benamingen en volgorde)
 • indeling schermen (rust in geheel, overzichtelijk)
 • teksten
 • grafische objecten
 • snelheid

Huisstijl

Alle grote bedrijven hebben een huisstijl (logo, vormgeving, lettertype, uitstraling, slogan, etc.) die in alle aspecten van het bedrijf wordt doorgevoerd (zowel interne als externe communicatie zoals briefpapier, visitekaartjes, facturen, advertenties, websites, reclames, etc.)

Kleinere bedrijven hebben dit vaak niet of onvolledig. Het is goed om er van te voren over na te denken hoe de uitstraling moet worden bij het maken van een site.Een goeie manier om indrukken en ideeën te krijgen voor alle bovenvermelde zaken: bezoek sites van collega’s en concurrenten. Google eens een bedrijfsnaam of het soort bedrijf u heeft. U zult dan zien dat er al tientallen (zo niet honderden) sites bestaan die min of meer bruikbare indicaties of ideeën voor u weergeven.

Teksten

Denk ook aan de manier waarop teksten geschreven zijn. Grote bedrijven hebben hier aparte copywriters voor in dienst of besteden dit uit. Copywriters hebben als vak om een stuk tekst begrijpelijk en zo mooi mogelijk eruit te laten zien.

 

Ontwikkelen

Functionele opzet maken van site voor juiste ‘look & feel’.

 

Presentatie

Functionele ontwerp doornemen en aanpassen waar nodig.

 

Implementatie

Alle afgesproken content implementeren.

 

Optimalisatie

Test site online beschikbaar maken voor controleren en testen van alle details en gebruikerservaring.

 

Afronden & Onderhoud

Het uiteindelijke ontwerp online zetten, goed kenbaar maken bij de directe relaties en zorgen dat deze goed gevonden wordt bij de zoekmachines (zgn. zoekmachineoptimalisatie – SEO).

Met een marktaandeel van bijna 98% is Google veruit de meest gebruikte zoekmachine.

Kosten

Met de uitleg op deze pagina heeft u al een redelijke indruk om zelf te bepalen hoe uw site eruit komt te zien. U zult gegarandeerd vragen hebben over wat voor zaken er nou wel of niet mogelijk zijn en wat de eventuele kosten worden. Stuur in dat geval geheel vrijblijvend even een e-mail met tekst en uitleg naar ons toe, en wij kijken graag wat we voor u kunnen betekenen.

De kosten voor een website zijn afhankelijk van veel factoren. Uit hoeveel pagina’s moet de website bestaan en wordt het materiaal door u zelf digitaal aangeleverd? Gaat het om een eenvoudige “statische” website of een database-gestuurde “dynamische” site? Dit zijn factoren die meespelen in de kosten bij het maken van een website.

Er worden tegenwoordig veel bedragen op internet genoemd voor webdesign (van €65,- tot boven de €100,- per uur). Wij hebben een veel interessanter tarief en uiteindelijk gaat het er niet om wat er per uur betaald wordt, maar voor welk totaal bedrag krijg je een optimaal eindresultaat.

Statistieken

Afhankelijk van de geselecteerde provider is er de mogelijkheid om de bezoekinformatie van uw site bij te houden en te bekijken. U kunt dan bijv. per tijdsperiode zien hoeveel bezoekers er geweest zijn, welke pagina’s ze bekeken hebben, etc. Op deze manier is op een langere termijn ook na te gaan welke zaken veel en ook weinig tot niet bekeken worden, wat weer nuttig kan zijn voor een latere mogelijke update van de site.Deze statistieken zijn regelmatig als gratis service beschikbaar bij diverse providers. Voor meer uitgebreide wensen worden mogelijk kosten in rekening gebracht.

Onderhoud

Het updaten van een site is sterk afhankelijk van de inhoud ervan.  Echter in veel gevallen is een update wenselijk om alle informatie correct weer te blijven geven en de site interessant en dynamisch genoeg te houden. Ook hier kunnen wij u uiteraard van dienst zijn.

 

 

 • De hierin vermelde namen en beeldmerken zijn geregistreerde handelsnamen van de betreffende eigenaren.
 • Zie onze algemene voorwaarden